Na zdjęciu: Red Magazine January 2012 Autor zdjęcia: Party Republic
Podstawą udanego przyjęcia jest ...
...szczęśliwy i zrelaksowany gospodarz! Dlatego w styczniowym numerze magazynu RED znalazły się przepisy na super szybkie i proste przekąski, które na pewno uszczęśliwią każdego gościa.
BLINY
RED proponuje użycie kupnych blinów, ale jeśli macie ochotę na domowe to tu znajdziecie przykładowy przepis.
Jeśli używacie gotowych blinów to podgrzejcie je na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez około 3 minuty. Bliny podawaj na ciepło lub zimno z wybranym nadzieniem.
Propozycje nadzienia :
1. serek kremowy, łosoś, koperek
2. śmietana, marynowany śledź, szczypiorek
3. drobno posiekane jajko wymieszane z odrobiną kwaśnej śmietany, posiekana szalotka, zmielona
papryka
4. rostbef z kremowym chrzanem
CROSTINI
Aby przygotować crostini, pokrój bagietkę w plastry. Każdy plaster posmaruj z obu stron oliwą z oliwek. Piecz crostini w rozgrzanym do 190 stopni celcjusza piekarniku przez około 10 minut aż się zarumienią i będą chrupiące. Podawaj na ciepło lub zimno z wybranym nadzieniem.
Propozycje nadzienia:
1. ser gorgonzola, plasterek gruszki, rukola
2. marynowana czerwona papryka, ser mozzarella, bazylia
3. ser manchego, pasta membrillo ( pasta z pigwy)
Smacznego i miłej zabawy!
...szczęśliwy i zrelaksowany gospodarz! Dlatego w styczniowym numerze magazynu RED znalazły się przepisy na super szybkie i proste przekąski, które na pewno uszczęśliwią każdego gościa.
BLINY
RED proponuje użycie kupnych blinów, ale jeśli macie ochotę na domowe to tu znajdziecie przykładowy przepis.
Jeśli używacie gotowych blinów to podgrzejcie je na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez około 3 minuty. Bliny podawaj na ciepło lub zimno z wybranym nadzieniem.
Propozycje nadzienia :
1. serek kremowy, łosoś, koperek
2. śmietana, marynowany śledź, szczypiorek
3. drobno posiekane jajko wymieszane z odrobiną kwaśnej śmietany, posiekana szalotka, zmielona
papryka
4. rostbef z kremowym chrzanem
CROSTINI
Aby przygotować crostini, pokrój bagietkę w plastry. Każdy plaster posmaruj z obu stron oliwą z oliwek. Piecz crostini w rozgrzanym do 190 stopni celcjusza piekarniku przez około 10 minut aż się zarumienią i będą chrupiące. Podawaj na ciepło lub zimno z wybranym nadzieniem.
Propozycje nadzienia:
1. ser gorgonzola, plasterek gruszki, rukola
2. marynowana czerwona papryka, ser mozzarella, bazylia
3. ser manchego, pasta membrillo ( pasta z pigwy)
Smacznego i miłej zabawy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz